Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Πολυνομοσχέδιο: Φόρος 40 λεπτά στο κρασί - Ειδικό τέλος στα τυχερά παιχνίδια




Ειδικό φόρο κατανάλωσης 40 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο στο εμφιαλωμένο και χύμα κρασί και ειδικό τέλος 5 λεπτά του ευρώ ανά στήλη στα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ επιβάλει η κυβέρνηση προκειμένου να καταργηθεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Το πολυνομοσχέδιο με τις εκκρεμότητες του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων που θα πρέπει να ψηφισθεί στη Βουλή μέχρι αύριο το βράδυ περιλαμβάνει τα ισοδύναμα για την κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά και την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για τα χρέη προς το Δημόσιο και ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των φορολογούμενων με ανείσπρακτα ενοίκια ενώ η διάταξη με τις ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας του 2016 αναμένεται να κατατεθεί σήμερα με τη μορφή τροπολογίας.

Η επιβολή ειδικού φόρου 40 λεπτά στην παραγωγή κάθε φιάλης κρασιού προκαλεί ήδη τις έντονες αντιδράσεις των οινοπαραγωγών, καθώς θα οδηγήσει σε αύξηση της λιανικής τιμής της φιάλης τουλάχιστον 1,50 ευρώ.

Πολυνομοσχέδιο

Οι φορολογικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου προβλέπουν μεταξύ άλλων:

1. Ειδικό τέλος στα τυχερά παιχνίδια. Καθιέρωση ειδικού τέλους 5 λεπτών του ευρώ σε κάθε στήλη κάθε παιγνίου της ΟΠΑΠ Α.Ε. Με την επιβολή του τέλους υπολογίζεται να εισπραχθούν έσοδα ύψους 350 με  450 εκατ. ευρώ ετησίως.

2. Ειδικός φόρος στο κρασί. Επιβολή ειδικού φόρου 40 λεπτών του ευρώ σε κάθε λίτρο κρασιού, εμφιαλωμένου ή μη με στόχο πρόσθετα έσοδα 110 εκατ. ώστε να κλείσει η «τρύπα» για την κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Απαλλάσσονται από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης τα απλά κρασιά τα οποία παράγουν ιδιώτες και τα οποία καταναλώνονται από τον ίδιο τον παραγωγό, τα μέλη της οικογένειάς τους ή τους προσκεκλημένους του με την προϋπόθεση ότι δεν μεσολαβεί πώληση.

IMERISIA.GR

Mεταφορτωση απο τον Λογιστη Λυκουδη Γιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου