Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Αποκλειστικό: Παράταση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων στα ασφαλιστικά Ταμεία


Πολύ κοντά στη λήψη απόφασης για παράταση της ρύθμιση των 100 δόσεων στα ασφαλιστικά Ταμεία βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SKnews.gr καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν, ότι αν και τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα δώσει παράταση στις προθεσμίες ένταξης στην η οποία λήγει την Παρασκευή 26-6-2015, λόγω της επιδείνωσης του οικονομικού κλίματος τις τελυευταίες εβδομάδες λόγω των διαπραγματεύσεων.
Η ρύθμιση  των 100 δόσεων για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία: 
- Στη ρύθμιση εντάσσονται όλες οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες 
-  Προϋπόθεση για υπαγωγή στη Ρύθμιση είναι η καταβολή τρεχουσών εισφορών στα Tαμεία από την 1η Φεβρουαρίου του 2015 Και Μετά.
- Pύθμιση των οφειλών σε 100 Δόσεις για όλους τους οφειλέτες, ανεξαρτήτως του ύψους της οφειλής τους στα Ασφαλιστικά Ταμεία
- Στις 150 Θα μπορεί να φτάνουν οι δόσεις με έκπτωση 50% στις προσαυξήσεις ύστερα Από Απόφαση Του IKA για Οφειλές Nομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου Και OTA.
- Mεγαλύτερες εκπτώσεις στα πρόστιμα που επιβαρύνουν την κύρια οφειλή για όσους εξοφλούν σε 50 – 100 δόσεις. Για την Εφάπαξ εξόφληση παραμένει η μείωση στο 100%, Η Έκπτωση γίνεται 70% Στην Περίπτωση Επιλογής 50 Δόσεων Έναντι 60% Που Ήταν Στις 48 Δόσεις (Σε Αντίθεση, Ωστόσο, Με Τις Εκπτώσεις Στις 12 – 38 Δόσεις Για Τις Οποίες Τα Ποσοστά «Κουρέματος» Των Προσαυξήσεων Ήταν 60%-90%) Και 50% Στις 100 Δόσεις, Από 20% Με Την Προηγούμενη Ρύθμιση.
- Xαμηλότερα επιτόκια επιβάρυνσης της κύριας οφειλής: Για οφειλές έως 5.000 Ευρώ Το Επιτόκιο θα είναι μηδενικό 0% και για οφειλές πάνω Από 5.000 Ευρώ θα υπάρχει μηνιαίο Επιτόκιο 0,25% Και Ετήσιο 3% Αντί 4,56%.
-  Aπώλεια της Ρύθμισης για όποιον οφειλέτη δεν καταβάλει εμπρόθεσμα μία δόση σε διάστημα 12 Μηνών.
- Περίοδος χάριτος ενός χρόνου (Έως 31/3/2016) Σε οφειλέτες – Φυσικά Πρόσωπα που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση λόγω μηδενικού Εισοδήματος το 2014 (Δεν συμπεριλαμβάνεται το Επίδομα Ανεργίας Και Πρόνοιας) και Αναστολή στο ίδιο διάστημα κάθε εισπρακτικού μέτρου.
Αξίζει να σημειωθεί  πως η καταβολή των δόσεων διενεργείται στους φορείς είσπραξης (τράπεζες, ΕΛΤΑ) με τη χρήση μοναδικού κωδικού πληρωμής (Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής – Τ.Ρ.Ο.) ή στην κατά περίπτωση υπηρεσία της φορολογικής διοίκησης. Η πρώτη δόση της ρύθμισης είναι καταβλητέα μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση και τη χορήγηση μοναδικού κωδικού πληρωμής, οι δε επόμενες δόσεις την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών. Η καταβολή των δόσεων της ρύθμισης δύναται να πραγματοποιείται μέσω εντολής αυτόματης χρέωσης λογαριασμού με την υποβολή σχετικής αίτησης του οφειλέτη σε φορέα είσπραξης. Σημειώνεται ότι ο οφειλέτης τυγχάνει των ευεργετημάτων της ρύθμισης μετά την καταβολή της πρώτης δόσης.
Στη ρύθμιση υπάγονται οφειλές:
 Υποχρεωτικά: Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων έως και την 1η Μαρτίου 2015 οφειλών, οι οποίες κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν βεβαιωθεί στη φορολογική διοίκηση και έχουν καταχωρισθεί στα βιβλία αυτής και δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης.
Κατόπιν επιλογής του οφειλέτη: Ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015 οφειλές, οι οποίες κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής έχουν βεβαιωθεί
και έχουν καταχωρισθεί στα βιβλία της φορολογικής διοίκησης και τελούν σε αναστολή, διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου ή έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης, η οποία είναι σε ισχύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου