Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Φόβοι για πολλαπλασιασμό των «λουκέτων»

Πολλαπλασιασμό των «λουκέτων» σε εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης φοβάται, στο προσεχές διάστημα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, καθώς ακόμη και την περίοδο των εορτών οι απώλειες που κατέγραψαν σε τζίρο τα μέλη του, μεσοσταθμικά, κυμαίνονται στο 30%, σε σχέση με τις επιδόσεις της αντίστοιχης περιόδου του 2010.

«Οι προσδοκίες για μερική ανάκαμψη των πωλήσεων κατά τις εορτές, όχι μόνο δεν ευωδόθηκαν, αλλά με δεδομένη την απογοητευτική κίνηση στο αμέσως προηγούμενο διάστημα, γίνεται αντιληπτό ότι οι απώλειες είναι τεράστιες και τα περιθώρια επιβίωσης μηδενικά», αναφέρεται από τον ΕΣΘ μετά την έρευνα που διενήργησε με δείγμα 200 επιχειρήσεων μελών του, από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Οπως προκύπτει από τα σχετικά ευρήματα, το 88% του συνόλου των ερωτηθέντων δηλώνει απογοητευμένο από την πορεία των πωλήσεών του στις εορτές. Μάλιστα, παρότι ποσοστό 85% του συνόλου εφάρμοσε προσφορές ή μειωμένες τιμές, το 86% αναφέρει πως «είδε» τον τζίρο του να μειώνεται, το 8% να παραμένει σταθερός και μόνο το 4% να αυξάνει.

Στο κέντρο
Στην περιοχή του ιστορικού κέντρου αρνητική μεταβολή δηλώνει κατά μέσο όρο το 85% των ερωτηθέντων, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να καταγράφονται στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ερμού - Β. Ηρακλείου - Δ. Γούναρη, όπου το 100% αναφέρει πτώση του τζίρου. Σε σχετικά καλύτερη μοίρα, τηρουμένων των αναλογιών, είναι τα εμπορικά καταστήματα στην περιοχή της Τσιμισκή - Αγ. Σοφίας - Μητροπόλεως - Πρ. Κορομηλά, όπου το ποσοστό της μείωσης τζίρου, περιορίζεται στο 78% του δείγματος.

Τραγική είναι η εικόνα για τις επιχειρήσεις εκτός του ιστορικού κέντρου και ιδίως στη δυτική Θεσσαλονίκη, αφού, σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό όσων κατέγραψαν μείωση πωλήσεων διαμορφώνεται στο 93%, ενώ λίγο καλύτερη είναι η κατάσταση στην ανατολική πόλη.


10/01/2012
Πηγή: www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου